Garantie si retur

Aveti garantia ca orice reclamatie sau cerere de returnare a unui produs va fi analizata si solutionata de catre departamentul de garantii si retururi din cadrul companiei SC IC CREATIVE SRL.

    Toate produsele comercializate de catre site-ul nostru, beneficiaza de conditii de garantie in conformitate cu legea in vigoare si a politicilor comerciale ale producatorilor. Majoritatea produselor au un termen de garantie de 12 luni.

    Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Atat conditiile de garantie, cat si declaratia de conformitate sunt anexate la fiecare factura.

    Pentru a beneficia de garantie, trebuie respectate toate conditile enumerate in certificatul de garantie. Este obligatoriu ca la o solicitare de garantie sa se prezinte, chitanta / bonul fiscal / ordinul de plata, procesul verbal de predare primire, cat si certificatul de garantie.

    Daca un produs s-a defectat in perioada de garantie, trebuie sa prezentati urmatoarele documente :

·         factura de achizitie.

·         factura de achizitie a produsului respectiv, impreuna cu dovada platii.

·         procesul verbal de predare primire.

·         certificatul de garantie.

·         produsul  deteriorat.

    Dupa solutionare se poate trimite un alt produs sau contravaloare lui.

 

Renuntarea la cumparare

1.   Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

    Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

    Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Toate componentele produsului NU trebuie să prezinte urme de deteriorare, de uzură sau de consum.

    Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achiziționate din magazinul online e-toalete.ro și altele pe care Cumpărătorul le deține sau urmează să le achiziționeze nu fac obiectul responsabilității Vânzătorului. 

  

    Vânzătorul are dreptul să solicite daune Cumpărătorului, în condițiile legislației aplicabile, atunci când consideră că acțiunile Cumpărătorului au fost cu rea intenție. Vânzătorul își rezervă dreptul să refuze returul în cazul în care Cumpărătorul abuzează de politica privind renunțarea la cumpărare.    

    Toate solicitările de renunţare la cumpărare se vor expedia pe adresa de e-mail: contact@e-toalete.ro   

    Cumpărătorul nu va demara returnarea fizică a produsului înainte ca Vânzătorul să proceseze solicitarea și să îi furnizeze detaliile necesare returului (adresa pentru recepția mărfii, ID-ul tichetului de retur procesat, etc).

2.   Exceptiile

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

a. Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Produsul nou se livreaza dupa primirea si verificarea celui returnat intr-un termen de maxim 14 zile. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3

3.   Exercitarea dreptului de retragere

Cumpărătorul poate solicita returul produselor achiziţionate din magazinul online https://e-toalete.ro/magazin/ în urmatoarele situaţii:

  • Produsele sunt neconforme cu specificaţiile de pe site;
  • Produsele s-au livrat eronat de către Vânzător;
  • Produsele se dovedesc nefuncţionale în primele 48 de ore de la recepţia lor – DOA (Dead On Arrival);

      Indiferent de situaţie, procedura de returnare a produselor presupune completarea şi transmiterea de către Cumpărător a unui formular de retur prin următoarele metode agreate de către Vânzător:

  • Prin email la adresa contact@e-toalete.ro

      În urma procesării cererii, Vânzătorul îi va transmite Cumpărătorului un email prin care îl va informa cu privire la detaliile necesare expedierii produselor.    

      De asemenea, produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite, în ambalajul original şi însoţite de toate accesoriile şi documentele primite la livrarea produselor.    
      Returul va fi refuzat în cazul deteriorării produselor sau a constatării de către Vânzător a stării de nevandabilitate a acestora.    

      Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat agreat de Vânzător pe adresa de mai jos:

  SC IC CREATIVE SRL 

 • IASI, SAT BREAZU COM. REDIU 

     Situaţiile de retur sunt detaliate mai jos. În anumite cazuri, Cumpărătorul poate opta pentru înlocuirea cu alt produs. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs mai scump, Cumpărătorul va achita diferenţa de preţ, respectiv dacă valoarea produsului înlocuitor va fi mai mică, va primi rambursarea parţială corespunzătoare. Toate costurile de retur şi transport vor fi suportate de Vânzător. 

  • Produsele sunt neconforme cu specificaţiile de pe site.

      Dacă produsul comandat se dovedeşte a nu fi conform cu specificaţiile din oferta

 • https://e-toalete.ro/     poate solicita returnarea acestuia în vederea înlocuirii lui sau a rambursării integrale a contravalorii. 

  • Produsele s-au livrat eronat de către Vânzător.

  În cazul livrării unui alt produs sau in alta cantitate, trebuie sa semnalaţi incidentul vânzătorului în maxim 24 de ore de la primirea produsului pentru a rezolva incidentul. Dacă produsul nu mai este pe stoc, cumpărătorul poate opta pentru înlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrală a contravalorii. 

  • Produsele se dovedesc nefuncţionale în primele 48 de ore de la recepţia lor (DOA).

      Dacă produsul primit se dovedeşte nefuncţional în primele 48 de ore de la recepţia efectivă – recepţia prin curier – cumpărătorul poate reclama acest lucru şi solicita returnarea produsului în acest termen, în vederea înlocuirii cu un produs nou. Dacă produsul nu mai este pe stoc, cumpărătorul poate opta pentru înlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrală a contravalorii.

4.   Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

 • Costuri suportate de catre cumparator:
  • Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. ( art.14.punctul 3 );
 • Costuri suportate de catre vanzator:
  • Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului.
  • Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.
  • Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.
  •  Produs nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari la receptie.

Nota (daca defectul de nefunctionare este semnalat in primele 48 ore de la receptie)

5.   Rambursarea sumelor

 • Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator(art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4)
 • Conform art. 24 punctele 2 si 3 , ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare,SC IC CREATIVE SRL va prelungi termenul in mod corespunzator.

Pentru orice probleme legate de comanda dumneavoastra care nu par a putea fi rezolvate pe email sau cu persoana cu care discutati va rugam sa luati legatura cu directorul general al societatii, la urmatorul telefon: 0743211074  sau email: contact@e-toalete.ro

Meniu

Email

iasi@e-toalete.ro
bucuresti@e-toalete.ro

Iasi

Miroslava - sens giratoriu cu soseaua de centura

Telefon

0763 550 550 (Iasi)
0762 520 520 (Bucuresti)

Bucuresti

Strada Garii Nr. 16 Domnesti Ilfov